maandag 26 september 2011

De oranje armada gaat schitteren in Keulen

De eerste zomerse herfstdag. Prachtig loop weer en er kon zelfs nog in een hemdje gelopen worden. En dat verwacht je niet meer na zo'n zomer. Want hoe kan je een nazomer hebben, als er geen zomer is geweest. Een mooie groep marathonlopers verzamelde zich om 9.30 uur voor de laatste lange duurloop voor de marathon van Keulen. Laatste shirtjes uitdelen en in ontvangst nemen en op weg naar voor ons de laatste 16km. Willie was een uur eerder vertrokken met een groep lopers voor Amsterdam. Zij moesten nog een ronde van 30km.

Twee gastlopers, Henk en Geja liepen met ons mee. Tempo weer rond de 10 km p/uur met her en der nog een kleine versnelling. Jan vroeg aan Erik of Tineke nog onderweg zou staan met een verzorging. “ Nee juh, die was ant stofzuuge”. Even een mentale klap voor Jan, want hoe moet dat nu met al die verwennerij van de afgelopen weken. Geen stroopwafeltjes, ed? Nog een klein lusje voor de sporthal om op de 16km uit te komen en tot ieders verrassing, ook voor Erik, stond Tineke met een versierde auto en een kofferbak vol gebak ons op te wachten. Wat een feestje. Als hongerige leeuwen werden de grote stukken slagroomtaart en tompoezen naar binnen gewerkt. Voldaan werden de laatste 60 meter wandelend afgelegd naar de sporthal. Het was goed zo...

Het zit er voor deze groep dus op. En wat Hans zo mooi aangaf, “Nu volgt misschien wel moeilijkste week van de voorbereiding. Rust... Altijd lastig met al die adrenaline en endorfine in je lijf....”. Je hebt ook het idee om kilometers te moeten blijven maken om niet een soort terugval te maken. Niks van dit alles. Rust is ook training, spieren hebben weer kans op herstel, zodat we straks fris en fruitig aan de start staan.



Om alvast een beetje in de stemming te komen, een prachtig filmpje over de Marathon (niet die van Keulen). Alles zit hier in  de emotie, de spanning, de sfeer, de muziek....hier doen we het straks voor

De laatste week:
In het kader van koolhydraten stapelen (zie de pagina/tabblad - tips) , ben ik zelf al tijd een verwoed pastasalade eter. Voor de liefhebber, onderstaand weer een receptje:

Men neme;

Gedroogde conchiglie of Fusillie
175 gr Tonijn in olijfolie uit blik, uitgelekt
175 gr Zoete mais uit blik, uitgelekt
75 gr Geroosterde rode paprika uit een pot, afgespoeld, gedroogd en fijngehakt
1 Handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
Zout en gemalen zwarte peper.
Voor de dressing;
4 el Extra vergine olijfolie
1 el Balsamicoazijn
1 tl Rode wijnazijn
1 tl Dijonmosterd
1-2 tl Honing naar smaak

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en spoel hem af onder koud stromend water. Laat de pasta in een vergiet uitlekken tot hij koud en droog is.

Maak de dressing. Doe de olie in een grote kom, voeg de twee soorten azijn toe en meng alles goed door elkaar. Voeg mosterd, honing en zout en peper naar smaak toe en klop nogmaals de saus tot de saus dik is.

De de pasta bij de dressing en meng alles goed. Voeg tonijn, mais en paprika toe en meng opnieuw. Roer de helft van de basilicum erdoor en eventueel meer zout en peper. Dien de salade op kamertemperatuur of gekoeld o, bestrooid met de rest van de basilicum.....jummie....feestje


DREAMTEAM: Anne heeft weer een verslag geschreven over haar voorbereiding voor de halve marathon van Keulen (zie haar tabblad/pagina).


De shirtjes voor de marathon van Amsterdam zijn ook binnen. Deze neem ik morgen (dinsdag 27 september) mee en anders na de marathon van Keulen. Wil iedereen aan de € 15,00 denken? 


Verder wens ik iedereen een lekkere rustige rustweek. Neem het er van.  Rust goed uit, eet en drink goed en dan komt het aanstaande zondag allemaal goed. De Amsterdamgroep aanstaande weekend nog succes met de rustige duurloop!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten